Pasta met mosterd-mosselsaus

Pasta met mosterd-mosselsaus

Pasta met mosterd-mosselsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr verse lintmacaroni (koelvitrine)
zout
225 gr gemengde paddestoelen, bijv elk 75 gr shiitake,oesterzwammen en kastanjechampignons
1 eetl olijfolie
1 gesnipperd sjalotje
1 teentje knoflook
1 teetl Franse mosterd
400 gare mosselen
1½ dl droge witte wijn
1 dl Room Culinair
4 kleingesneden takjes peterselie

Voor de salade:
400 gr rauwkost
bleekselderij
1 bakje blauwe kaas-dressing

Bereiden

In ruim water met zout en een scheutje olie 500 gr lintmacaroni (koelvitrine) beetgaar koken volgens de op de verpakking aangegeven tijd. Alvast 225 gr gemengde paddestoelen, bijv elk 75 gr shiitake, oesterzwammen en kastanje champignons, in plakken snijden. In een ruime braadpan 1 eetl olijfolie verhitten, hierin 1 gesnipperd sjalotje fruiten en er 1 teentje knoflook boven uitpersen. De paddestoelen toevoegen e 2 minuten omscheppend meebakken. Er 1 eetl Franse mosterd, 400 gr gare mosselen en 1½ dl droge witte wijn bijroeren. Aan de kook brengen en er 1 dl Room Culinair en 4 kleingesneden takjes peterselie bijroeren. De pasta afgieten, luchtig door de mosselsaus scheppen direct serveren. Voor de salade 400 gr rauwkost met bleekselderij omscheppen met 1 bakje blauwekaas-dressing uit de koelvitrine. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus